Austria Schulnetzwerk

Lajm

Gjermanishtja si gjuhë e huaj! Gjermanishtja si gjuhë e dytë! Gjermanishtja si gjuhë amtare!

LajmComments Off on Gjermanishtja si gjuhë e huaj! Gjermanishtja si gjuhë e dytë! Gjermanishtja si gjuhë amtare!

Pas një ndërprerje prej 2-vitesh u zhvillua në Vjenë kongresi i madh D-A-CH. Ekspertë të karatit të lartë të fushës së arsimit nga Gjermania,...   Read More

Shkolla Austriake pjesë e „Steam“

LajmComments Off on Shkolla Austriake pjesë e „Steam“

Ditën e shtunë, me datë 09.042022, 3 grupe nxënësish nga Shkolla Austriake morën pjesë në edicionin e parë të panairit “STEAM”, në Tiranë. Pasi...   Read More

Risi: Prezantime virtuale me ndërmarrje austriake

LajmComments Off on Risi: Prezantime virtuale me ndërmarrje austriake

Për shkak të arsimimit dhe aftësive të shumëanshme, nxënësit tanë janë shumë të kërkuar si specialistë të IT, pasi përfundojnë shkollën. Njëkohësisht, disa nga...   Read More

LajmComments Off on

Më 4 dhe 5 prill, në kuadër të provimit të pjekurisë dhe diplomës austriake, nxënësit e viteve të pesta prezantuan me sukses dhe në...   Read More

Projekt fantastik!

LajmComments Off on Projekt fantastik!

Fundjavën e kaluar, Edri Kopliku, Irsa Bushati dhe Toni Guli morën pjesën në UPSHIFT, një program i UNICEF në bashkëpunim me Ambasadën e Mbretërisë...   Read More

Stefan Zweig – Autor Botëror

LajmComments Off on Stefan Zweig – Autor Botëror

Në kuadër të ekspozitës “Stefan Zweig, Autor Botëror” më 24 mars 2022, klasa 4a mori pjesë në aktivitetin e organizuar në formën e një...   Read More

Sukses i mrekullueshëm në olimpiadën e informatikës

LajmComments Off on Sukses i mrekullueshëm në olimpiadën e informatikës

Përkrah gjuhës gjermane, lënda e informatikës është kompetenca kyçe e Shkollës Austriake. Nxënësit tanë paraqitën rishtasi rezultate të shkëlqyera në fazën e dytë të...   Read More

FH Joanneum në Shkodër

LajmComments Off on FH Joanneum në Shkodër

Me datë 25.03.2022 shkollën tonë e vizitoi drejtuesi i Departamentit për Inxhinieri Elektronike në FH JOANNEUM, njëkohësisht profesor për Sisteme Elektronike në FH, Dr....   Read More

© 2018 Österreichische Schule Shkodra “Peter Mahringer”