Austria Schulnetzwerk

Vizitë nga klubi ndërkombëtar „Soroptimistët“, Villach

LajmComments Off on Vizitë nga klubi ndërkombëtar „Soroptimistët“, Villach

Nga data 1.5. deri 3.5., një grup nga klubi ndërkombëtar „Soroptimistët“ nga Villach, bashkë me presidenten e tyre, zonjën Johanna Sadounig, vizituan Shkollën Austriake.
Klubet „Soroptimistët“ janë të përhapur në gjithë botën dhe angazhohen në përmirësimin e kushteve jetësore për gratë dhe vajzat. Ata merren veçanërisht edhe me pengesat që mund të hasin gratë dhe vajzat në fushën e arsimimit dhe formimit të mëtejshëm.
Përveç dhuratave të vogla për vajzat e 9-vjeçares, ata sollën dhe bursë për 3 nga këto vajza (përkatësisht nga firma Infineon, Dr. Lindermuth dhe Soroptimistët). Ne i falenderojmë ata përzemërsisht për këto bursa, duke qenë se ato janë siguria për frekuentimin e shkollës sonë për shumë nxënëse e nxënës.
Zonja Sadounig dhe grupi i saj, përmes një shëtitje nëpër shkollë, u njohën me historinë e saj. Ata u kënaqën nga niveli i arritur në shkollën austriake dhe punën që bëhet në të. Ne u gëzuam gjithashtu për interesin e treguar për shkollën tonë dhe shpresojmë që ata ta bëjnë atë të njohur në vendin e tyre, në Villach, me qëllim që nxënëset tona e nxënësit tanë të mbështeten edhe më tej.

Comments are closed.

© 2018 Österreichische Schule Shkodra “Peter Mahringer”