Austria Schulnetzwerk

Udhëtimi ynë në Vjenë

LajmComments Off on Udhëtimi ynë në Vjenë

Nxënësit e klasave 3A dhe 3B qëndruan në Vienë nga data 10.04 deri më 14.04.2017 në kuadër të projektit ” Rinia europiane njihet me Vienën”. Gjatë qëndrimit, pjesëmarrësit vizituan vende dhe atraksione të shumta në Vjenë. Në parlament dhe në sallën e bashkisë, nxënësit mësuan shumë për demokracinë austriake dhe shtetin austriak. Në ndërtesat dhe institucionet historike, si Pallati Schönbrunn, Katedralja e Shën Stefanit, Dhoma e Thesarit dhe Varrin Perandorak, pjesëmarrësit morën njohuri të vlefshme rreth historisë emocionuese austriake dhe perandorëve të fuqishëm. Muzeume të shumta, si Muzeu Teknik dhe Muzeu i Artit të Aplikuar, gjithashtu frymëzuan studentët. Një vizitë në kopshtin më të vjetër të kafshëve në botë, kopshtin zoologjik Schönbrunn, la mbresa midis pjesëmarrësve. Vjena është një qytet ndërkombëtar në të cilin përfaqësohen shumë institucione ndërkombëtare, siç është UNO. Nxënësit tanë vizituan UNO-City Vienna. Për të njohur anën kulturore të Austrisë, u zhvillua një vizitë në teatër. Kishte kohë dhe para mjaftueshëm për kohë të lirë dhe argëtim. Nxënësit kishin mundësi të blinin në rrugën më të madhe të dyqaneve në Vjenë, Mariahilferstraße. Së fundi, pjesëmarrësit u argëtuan shumë gjatë një vizite në Praterin e Vjenës. Udhërrëfyesi i udhëtimit, Iyad Shalaldeh, dëshiron të falënderojë të gjithë personat shoqërues, Brunilda Kapcari, Loreta Prela, Michael Maschek dhe Daniela, për përpjekjet dhe përkushtimin e tyre. Të gjithë nxënësit pjesëmarrës janë sjellë shumë mirë dhe kanë lënë përshtypje të mira të vendit të tyre, në Austri.

Comments are closed.

© 2018 Österreichische Schule Shkodra “Peter Mahringer”