Austria Schulnetzwerk

Gjermanishtja si gjuhë e huaj! Gjermanishtja si gjuhë e dytë! Gjermanishtja si gjuhë amtare!

LajmComments Off on Gjermanishtja si gjuhë e huaj! Gjermanishtja si gjuhë e dytë! Gjermanishtja si gjuhë amtare!

Pas një ndërprerje prej 2-vitesh u zhvillua në Vjenë kongresi i madh D-A-CH. Ekspertë të karatit të lartë të fushës së arsimit nga Gjermania, Austria dhe Zvicra diskutuan, krijuan koncepte të reja dhe strategji mbi të mësuarit e gjuhës gjermane si gjuhë të huaj apo gjuhë të dytë.

Edhe departamenti i shkollave jashtë austrisë në Ministrinë e Arsimit të Austrisë ishte pjesë aktive e kongresit D-A-CH.

Fotoja (nga majtas djathtas): MinRat Dr. Andrea Dorner, Mag. Thomas Douschan (Drejtor i Shkollës Austriake në Shqipëri), drejtues departamenti MinRat Mag. Hanspeter Huber dhe MinRat Mag. Norbert Habelt.

Comments are closed.

© 2018 Österreichische Schule Shkodra “Peter Mahringer”