Austria Schulnetzwerk

Ditët e projektit të 2B në Theth

LajmComments Off on Ditët e projektit të 2B në Theth


Tre ditë në Theth (18-20.6.2018) ishin për klasën 2B një përfundim i mirë i këtij viti shkollor. Erjola Duraku dhe mësuesja kujdestare Maria Hönigsberger shoqëruan nxënësit.
Përmes Koplikut dhe Bogës ne udhëtuam në një rrugë të mirë për të arritur në një qafë (Qafa Buni e Thorës), pas së cilës udhëtimi u bë aventuresk. Duke kaluar nëpër terrene të vështirë arritëm në Theth. Një orë për rreth dhjetë kilometra. Në Theth erdhëm në bujtinën e Zariklis.
Pas një pushimi dreke, ne ecëm në destinacionin tonë të parë, ujëvara, e cila i magjepsi të gjithë. Meqenëse të gjithë donin të fotografonin sa më shumë që ishte e mundur pranë ujit, shumica ishin lagur tashmë. Shiu që filloi habitshëm në rrugën e kthimit pastaj bëri pjesën tjetër. Darkën e përbashkët e kishim jashtë në natyrë. Pasi ra muzgu, jashtë ndezëm zjarrin, Ana Bushgjokaj luajti kitarë dhe këndoi.
Ecja deri në syrin e kaltër në ditën e dytë, i solli shumë nga ne në kufijtë e fuqive së tyre. Ne ishim në rrugë prej tetë orësh, nga të cilat gjashtë orë ishin kohë të pastër ecjeje në këmbë. Por mundimi ja vlejti. Syri i kaltër, një burim i madh me ngjyrë intensive blu në jeshile, me të vërtetë ja vlen ta shohësh.
Në rrugën e kthimit, një vend shumë i bukur, Guvat, fton për t’u çlodhur. Më të guximshmit në grup kërcyen në ujin e akullt, të cilët u admiruan nga një grup turistësh nga Zvicra. Të lodhur, por edhe krenar për performancën e kryer, u kthyem në dhomat tona rreth orës 17:00.
Të mërkurën në mëngjes shkuam në Kullën e Ngujimit, e cila u përdor për më shumë se katër shekuj për ligjvënien në Luginën e Shalës. Guida lokale menjëherë frymëzoi grupin me një melodi shqiptare, të cilën ai fërshëlleu me ndihmën e një gjetheje. Më pas ai na tregoi në hollësi për historinë e kullës.
Pas drekës mbaroi qëndrimi ynë në Theth.
Ata ishin ditë të mrekullueshme – të qëndruarit së bashku, vaktet së bashku, biseda, argëtim, të qeshura – një përvojë e bukur për të gjithë.

Maria Hönigsberger

Komente të nxënësve

Samanta Preka
E nderuara zonja Hönigsberger, udhëtimi ishte i paharrueshëm. Ishte paksa rraskapitës, por u argëtuam shumë. Megjithëse flsinim me zë të lartë dhe ju kemi shqetësuar, por kemi gjetur zgjidhje dhe kemi kaluar mirë. Faleminderit, dhe ne kurrë nuk do ta harrojmë këtë.

Ana Bushgjokaj
Ishte një përvojë e veçantë. Unë kurrë nuk e kisha parë Thethin kaq bukur. Vendet e mia të preferuara ishin Syri i Kaltër dhe Guvat, ku shkuam për not.

Amanda Cekaj
Këto tri ditë ishin shumë të këndshme. Mund të ketë qenë shumë e gjatë, por ia vlejti të shohim Syrin e Kaltër, dhe ne u kënaqëm gjatë rrugës. Kemi krijuar më shumë miqësi me njëri -tjetrin, të gjithë kemi bërë diçka së bashku dhe jemi marrë vesh mirë. Mendoj se ishte shumë e bukur.

Ermelind Hoxha
Në Theth ishte shumë bukur, edhe pse rraskapitëse. Por argëtuam shumë.

Erbli Haxhaja
Para se të shkonim në Theth, mendova se do të argëtoheshim dhe do të ishte e bukur. Dhe ashtu ishte. Megjithëse ishim pak të lodhur, ia vlejti. Ne ishim të gjithë së bashku, edhe me mësuesit, dhe kjo ishte gjëja më e rëndësishme, duke bërë diçka së bashku. Shpresoj që klasa jonë të qëndrojë në atë mënyrë dhe të bëjë udhëtime të tjera, si ai i Thethit.

Anselma Nika
Ishte një nga përvojat më të bukura dhe më të lodhshme që kam përjetuar ndonjëherë. Por lodhja jonë nuk vlen asgjë përpara kënaqësisë që vendi dhe aktivitetet na kanë dhënë si klasë.
Vendi ishte një mrekulli e vërtetë dhe njerëzit ishin shumë mikpritës.

Comments are closed.

© 2018 Österreichische Schule Shkodra “Peter Mahringer”