Austria Schulnetzwerk

Dita sportive me 2.10.2015

Si cdo vite edhe kete vite shkolla jone ka ne programin e saj vjetore organizimi e dites sportive ku moren pjese te gjithe nxenesit dhe nje pjese e madhe e mesuesve.
Ashtu si dhe dy vite me pare perseri kete vit kjo dite sportive u organizua ne kompleksin “ZMIJANI” pasi ky kompleks ofron shume mundesi per te akplikuar spote ne ndyshem. Ne kete dite sportive u zhvilluan sporte si : volejboll,basketboll,tenis, batminton, frizbi, atletike, ushtrime ekilibri per djem dhe vajza, si dhe ndeshje minifutbolli per djem.
Ne volejboll u zhvillua nje kampionat ndermajet klasave, ku ishin te perfshire djem dhe vajza. Gjithashtu me interesante ne kete vit u zhvillua nje ndeshje volejbolli ndermejt nxenesve dhe mesuesve.
Ne minifutboll u caktuan 8 nxenes per te formuar ekipet e tyre. Keto ekipe kishin te drejte te kishin ne perberjen e tyre vetem nje mesues. Perfshirja e mesuesve ne keto gara sportive rrit dhe forcon marredheniet midis mesuesve dhe nxenesve te klasave te ndyshme .
Kete vite ne kuadrin e dites kunder dhunes, shkolla jone zhvilloj edhe kete aktivitet qe sporti te jete i pranishem ne cdo ambjent dhe sa me pak dhune si ne ambjentet e shkollave por edhe jasht saj.
Shkolla jone nuk mjaftohet vetem me kete dite sportive nje here ne vit. Gjate gjithe vitit u zhvilluan kampionate ndermjet klasave ,por edhe miqesore ndermjet shkollave te tjera, dhe marrja pjese ne aktivitete e organizuara nga Zyra Arsimore dhe Qendra Kulturore e Femijeve, sic ishte dhe aktivitet e fundit ku shkolla jone u perfaqesua me 5 ekipe dhe ne 3 ekipe ajo zyri vende nderi. Ne dy prej tyre ajo zuri vendin e pare duke marre kupa medalje dhe diploma.
Ne do te vazhdojme ne kete rruge duke e pasuruar me tej numrin e kupave dhe medaljeve te fituara,per tu bere nje shkolle shembull jo vetem ne aspektin arsimore, te cilin e kemi fituar me merite, por edhe ne aspekte sportive, pasi mendojme se eshte shume e shendetshme.
Ana Gjelaj
Mesuese e fizkultures

 

Comments are closed.

© 2018 Österreichische Schule Shkodra “Peter Mahringer”