Austria Schulnetzwerk

Dita e Luleve

LajmComments Off on Dita e Luleve


Tashmё ёshtё bёrё traditё qё qyteti i Shkodrёs mё 6 maj tё festojё Ditёn e Luleve.
Në këtë ditë, kopshtet, rrugët dhe ballkonet janë zbukuruar me lule. Në shkollën tonë ndihej gjithashtu aroma e luleve.

Nё kёtё ditё marrin pjesё edhe nxёnёsit e shkollave 9-vjeçare tё qytetit tё Shkodrёs. Ky aktivitet u përcoll nga mёsuesja e Gjuhёs dhe Letёrsisё Benarda Shahini dhe mësuesja e gjermanishtes Marilda Shala.
Nxёnёsit tё veshur me veshjet kombёtare tё Austrisё, me shportat plot me lule shumё-ngjyrёshe tё krijuara vetё nga dora e tyre, pёrfaqёsuan shkollёn duke bёrё paradёn tradicionale nё pedonalen e qytetit dhe duke dhuruar lule pёr tё pranishmit. Edhe këtë ishte organizuar para bashkisё njё program artistik nga Drejtoria Arsimore.
Surpiza e këtij viti ishte një mbrëmje poezish nën tingujt e violinës në ambjentet e muzeut historik “Oso Kuka” ku spikatën talentet muzikore të shkollës sonë.

Brilanda Fishta , Marilda Shala

Comments are closed.

© 2018 Österreichische Schule Shkodra “Peter Mahringer”