Austria Schulnetzwerk

Dita e Austrisë

LajmComments Off on Dita e Austrisë

Në kuadër të javës kulturore austriake, më 28 tetor 2022 u zhvillua në shkollën austriake “Peter Mahringer” workshop-i me temë “Dita e Austrisë” i cili u drejtua nga aktorja, pedagogia e teatrit dhe autorja e shumë librave Mag.a Kirstin Schwab.
Workshop-i ishte i ndarë në 3 pjesë: Në pjesën e parë, pjesëmarrëset kishin mundësi të njiheshin me ushtrime dhe lojra pedagogjike të cilat mund të përdoren edhe gjatë orës mësimore.
Pjesa e dytë ishte leximi, përpunimi i texteve dhe përdorimi i tyre në orën mësimore.
Ndërsa në pjesën e fundit, pjesëmarrëset dëgjuan texte nga autor austriakë si dhe poezi të shkruara nga znj. Schwab dhe të interpretuara nga vetë ajo.
Vlen për tu theksuar se ishte një organizim tepër interaktiv, shumë i vlefshëm.

Comments are closed.

© 2018 Österreichische Schule Shkodra “Peter Mahringer”