Austria Schulnetzwerk

Dita e Austrisë në shkollën e mesme teknike „Peter Mahringer“

Të premten, më 23.10.2015, përshëndetëm në shkollën e mesme tekniken në Shkoder z. MinR Mag. Norbert Habelt dhe Herrn Mag. Lukas Mayrhofer, të cilët erdhën në Shkodër në kuadër të një projekti pilot nga Ministria e Arsimit të Austrisë seksioni IA/4. Në kuadër të „ Ditëve të Austrisë“ u ftuan mësuese dhe mësues të gjuhës gjermane si shqiptar ashtu dhe austriak nga Tirana dhe qarku Shkodër në një seminar trajnues në lidhje me „Njohuri mbi kulturën dhe historinë austriake“ , i cili përbëhej nga matriale didaktike dhe nga një workshop mbi „ Gjuha dhe kuzhina në Republikën e Alpeve“. Në pjesën e dytë pjesëmarrësit përgatitën dhe shijuan strudel me mollë. Të gjithë pjesëmarrësit ishin tejmase të lumtur me pjesëmarrjen në seminar si dhe me strudelin e shijshëm.

27.10.2015 Markus Offner

 

Comments are closed.

© 2018 Österreichische Schule Shkodra “Peter Mahringer”