Austria Schulnetzwerk

Lajm

Gradë akademike „Mjeshtër Shkencash“ për dy nga ish-nxënësit tanë

LajmComments Off on Gradë akademike „Mjeshtër Shkencash“ për dy nga ish-nxënësit tanë

Është kënaqësi kur njoftohemi nëpërmjet kontakteve me ish-nxënësit maturantë të shkollës sonë për të gjitha arritjet e sukseset e tyre. Së fundmi, na gëzuan...   Read More

Vizitë e projektit “Gjermanishtja në Shqipërinë e Veriut” në shkollën 9-vjeçare “Gjon Ndoci”

LajmComments Off on Vizitë e projektit “Gjermanishtja në Shqipërinë e Veriut” në shkollën 9-vjeçare “Gjon Ndoci”

Më 09.02.2019 vizituam kursin e gjermanishtes në shkollën 9-vjeçare “Gjon Ndoci” në Bushat. Drejtuesja e projektit Mikela Lekaj së bashku me kordinatorin e gjermanishtes...   Read More

Praktikë gjatë verës në Austri për nxënëset/nxënësit e shkollës sonë

LajmComments Off on Praktikë gjatë verës në Austri për nxënëset/nxënësit e shkollës sonë

Dy përfaqësues të firmës B&R nga Eggelsberg/Austri e Sipërme, e specializuar në teknikën e automatizimit, vizituan më 24.01.2019 shkollën tonë dhe u prezantuan para...   Read More

Festë Krishtlindjeje në Bibliotekë

LajmComments Off on Festë Krishtlindjeje në Bibliotekë

Më 20.12.2018 u zhvillua në bibliotekë festa e Krishtlindjes për klasat e shtata. Klasa 8ax, si dhe disa nxënëse e nxënës nga klasa 7ax,...   Read More

Shkolla Austriake – Çmimi i 1-rë në rang kombëtar për informatikë me Edmond Hasanajn

LajmComments Off on Shkolla Austriake – Çmimi i 1-rë në rang kombëtar për informatikë me Edmond Hasanajn

Si çdo vit, shkolla jonë merr pjesë në olimpiadat e zhvilluara në lëndët e ndryshme, ku sigurisht pritshmëritë më të mëdha janë në fushën...   Read More

Projekt-Ndihmë, Shkolla Rome „Beato Zeferino“

LajmComments Off on Projekt-Ndihmë, Shkolla Rome „Beato Zeferino“

Më 21.12.2018, Patër Gjoni nga Urdhri i Kapucinëve, i cili mbështet prej shumë vitesh aktivisht shkollën e Komunitetit Rom „Beato Zaferino“, vizitoi Shkollën Austriake...   Read More

Vizitë në shtëpinë e foshnjës

LajmComments Off on Vizitë në shtëpinë e foshnjës

Mendimi i mësueses sonë kujdestare, Mikela Leka, që para festave të shkonim për vizitë në shtëpinë e foshnjës, u pëlqye menjëherë nga të gjithë...   Read More

Çmime në letërsi në rang qyteti

LajmComments Off on Çmime në letërsi në rang qyteti

Për të parën herë në qytetin e Shkodrës, nga biblioteka e qytetit “Marin Barleti” u zhvillua konkursi letrar „Festivali letrar i Shkodrës”. Në të...   Read More

Hapja e projektit-ekspozitë: „Vitet Austriake. Administrimi civil i Shqipërisë së Veriut nga 1916 deri 1918“

LajmComments Off on Hapja e projektit-ekspozitë: „Vitet Austriake. Administrimi civil i Shqipërisë së Veriut nga 1916 deri 1918“

Në fund të Vitit Austriak 2018, më 13 dhjetor 2018 u hap në shkollën tonë një ekspozitë, që paraqiti historinë e Shqipërisë së Veriut...   Read More

Vizitë e projektit „Gjermanishtja në Veri të Shqipërisë“ në Koplik

LajmComments Off on Vizitë e projektit „Gjermanishtja në Veri të Shqipërisë“ në Koplik

Më 08.12.2018 nje delegacion nga shkolla austriake „Peter Mahringer“ vizituan projektin„ Gjermanishtja në Veri të Shqipërisë“, në Koplik. Me këtë rast përfaqësuesit nga shkolla...   Read More

© 2018 Österreichische Schule Shkodra “Peter Mahringer”