Austria Schulnetzwerk

Lajm

Vizitë në “Shtëpinë e Fëmijëve”

LajmComments Off on Vizitë në “Shtëpinë e Fëmijëve”

Në kuadër të lëndës së Biologjisë dhe të kapitullit mbi studime të sjelljes tek njerëzit, nxënësit e klasës së 9-të vizituan “Shtëpinë e Fëmijëve”...   Read More

Për herë të parë titulli inxhinier për një maturant në shkollën austriake Shkoder

LajmComments Off on Për herë të parë titulli inxhinier për një maturant në shkollën austriake Shkoder

Urime të përzemërta për Ehad Kraja, një ish-i diplomuar i shkollës austriake Shkodra, i cili pas 3 vite praktikë inxhinierike fitoi titullin inxhinier. Një...   Read More

Ekskursioni i klasës tonë Dubrovnik, Kroaci

LajmComments Off on Ekskursioni i klasës tonë Dubrovnik, Kroaci

Një ekskursion për njohjen e kulturës së rajonit mesdhetar –kështu mund ta quajmë ekskursionin e klasës së IV A, të datës 16-18 prill 2017,...   Read More

Gjysmëfinalja e konkursit “Rini në inovacion 2018” në Vjenë – Suksesi i ekipit “Bima.al” në kategorinë Design!

LajmComments Off on Gjysmëfinalja e konkursit “Rini në inovacion 2018” në Vjenë – Suksesi i ekipit “Bima.al” në kategorinë Design!

Pjesëmarrja e suksesshme e shkollës austriake “Peter Mahringer” me temën e diplomës “bima.al”, platforma e bimëve mjekësore në konkursin e njohur “Jugend Innovativ- Rini...   Read More

Nxënësit nga Neunkirchen takojnë nxënësit në Shkodër, pjesa 2

LajmComments Off on Nxënësit nga Neunkirchen takojnë nxënësit në Shkodër, pjesa 2

Një lamtumirë me lot në sy ishte fundi i kësaj jave (21 – 27. 4. 2018) emocionuese dhe interesante me mysafirët austriake nga Neunkirchen....   Read More

Vizitë ne Vaun Dejësit: “Gjuha gjermane në Shqiperinë e Veriut”

LajmComments Off on Vizitë ne Vaun Dejësit: “Gjuha gjermane në Shqiperinë e Veriut”

Më 21 prill 2018, drejtuesja e projektit Mikela Lekaj vizitoi projektin në shkollën e mesme të bashkuar “Mons. Lucjan Avgustini, në Vaun Dejësit, për...   Read More

Të rinjtë e Neunkirchen takojnë të rinjtë e Shkodrës

LajmComments Off on Të rinjtë e Neunkirchen takojnë të rinjtë e Shkodrës

Miqësi me të rinjë nga një vend tjetër? Komunikim në gjuhë të huaj? Vështrime në një kulturë tjetër? Shumë përshtypje të reja? Aktivitete të...   Read More

Lexim nga libra të autores austriake Renate Welsch

LajmComments Off on Lexim nga libra të autores austriake Renate Welsch

Të premten, më 23 mars 2018, klasat 2a dhe 2b, morën pjesë në aktivitetin letrar të autores së mirënjohur austriake, Renate Welsch. Ata u...   Read More

Pjesëmarrja në Programin “Changemaker”, Sarajevë 2018

LajmComments Off on Pjesëmarrja në Programin “Changemaker”, Sarajevë 2018

YEA ishte pjesë e projektit “RYAS Changemaker”, ku përfaqësues nga Shkolla “Austriake” ishte grupi BIMA. AL (Gjystina Ndou dhe Samela Lulaj). Përfaqësuese e YEAS:...   Read More

Udhëtimi në Vjenë

LajmComments Off on Udhëtimi në Vjenë

“Java në Vjenë ishte një nga javët më të bukura që kam përjetuar ndonjëherë”. “Kjo javë në Vjenë ishte një eksperiencë e paharrueshme”. “Vjena...   Read More

© 2018 Österreichische Schule Shkodra “Peter Mahringer”