Austria Schulnetzwerk

Monthly Archives: May 2018

Projekti bima.al fiton në Vjenë

LajmComments Off on Projekti bima.al fiton në Vjenë

Skuadra Samela Lulaj dhe Gjystina, maturante të klasës 5b, morën vendin e tretë në finale në kategorinë e dizajnit në konkursin midis të gjitha...   Read More

Konkursi i leximit Shkolla “Shejnaze Juka” (klasa e 10-të) – Shkolla Austriake “Peter Mahringer” (2AB)

LajmComments Off on Konkursi i leximit Shkolla “Shejnaze Juka” (klasa e 10-të) – Shkolla Austriake “Peter Mahringer” (2AB)

Konkursi i tretë i leximit ndërmjet Shkollës së Gjuhëve të Huaja dhe Shkollës Austriake, këtë vit u zhvillua më 23 maj në formën e...   Read More

Konkursi për nxënës mbi trashëgiminë kulturore

LajmComments Off on Konkursi për nxënës mbi trashëgiminë kulturore

Nxënësja ynë e klasës 9c, Iris Haxhija, mori pjesë në konkursin për nxënës të organizuar nga Instituti Goethe në temën “Trashëgimia kulturore”. Konkursi i...   Read More

“Gjermanisht në Shqipërinë e Veriut” – Vau i Dejes

LajmComments Off on “Gjermanisht në Shqipërinë e Veriut” – Vau i Dejes

Drejtuese e projektit Mikela Lekaj, koordinatori i gjuhës gjermane Markus Offner dhe drejtuese e projektit Simona Simoni u shpërndanë për pjesëmarrëset/it e kursit çertifikatat...   Read More

Përfundimi i kursit në Koplik – “Gjermanisht në Shqipërinë e Veriut”

LajmComments Off on Përfundimi i kursit në Koplik – “Gjermanisht në Shqipërinë e Veriut”

Pas përfundimit të kurseve të gjermanishtes në Bardhaj dhe Vau i Dejes, të zhvilluar në kuadër të projektit „Gjermanisht në Shqipërinë e Veriut“, u...   Read More

Z. MinR Mag. Habelt viziton kursin “Bardhaj”

LajmComments Off on Z. MinR Mag. Habelt viziton kursin “Bardhaj”

Pas përfundimit të seminarit për mësuesit e gjuhës gjermane më 11 maj 2018, z. MinR Mag. Norbert Habelt vizitoi edhe projektin "Gjermanisht në Shqipërinë...   Read More

Për të tretën herë rradhazi aktiviteti „Dita e Austrisë në Shkodër“

LajmComments Off on Për të tretën herë rradhazi aktiviteti „Dita e Austrisë në Shkodër“

Për herë të tretë HTL “Peter Mahringer” kishte mundësi të ftojë mësuesit e gjermanishtes nga mbarë Shqipëria dhe madje nga Mali i Zi në...   Read More

Pajisjet matëse të largësisë për personat me shikim të kufizuar

LajmComments Off on Pajisjet matëse të largësisë për personat me shikim të kufizuar

Të premten më 11 maj 2018 në studio të Radiotelevizionit Kombëtare Shqiptar (RTSH) me moderatoren znj. Merita Sokoli në emisionin live “Mirmëngjes Shqipëri” ishin...   Read More

© 2018 Österreichische Schule Shkodra “Peter Mahringer”